Prevoz na letališče Dunaj

Dunajsko letališče je eno pomembnejših letališč za Srednjo in Vzhodno Evropo, letno pa ga obišče več kot 22 milijonov potnikov, ki lahko vsako leto izbirajo med 200 tisoč leti. Letališče Dunaj je priljubljeno tudi med slovenskimi potniki. Do letališča Dunaj ponujamo skupinski/zbirni prevoz iz Ljubljane, Celja, Maribora in Murske Sobote. Iz ostalih slovenskih krajev je možen samo prevoz zaključene skupine (5 ali več potnikov), ali prevoz na povpraševanje. Vaš prevoz na to letališče lahko naročite TUKAJ.

Potek poti


Začetk poti je običajno v Ljubljani (razen za odhode iz Murske Sobote), kjer lahko vstopite na skupni točki (železniška postaja Ljubljana), lahko pa se odločite tudi, da vstopite na domačem naslovu, pred službo ali na drugi poljubni lokaciji. Dva dneva pred vožnjo boste prejeli SMS in elektronsko sporočilo z natančno lokacijo in časom odhoda ter imenom voznika. Naslednji možni skupinski vstopi so v Celju, pred Merkurjem ter v Mariboru, na glavni železniški postaji.

Prevoz do Dunaja traja iz Ljubljane običajno štiri ure in 15 minut, iz Celja do Dunaja cca 3 ure in 15 minut, iz Maribora in Murske Sobote pa traja pot do Dunaja cca 2 ur in 45 minut. Ker je pot daljša kot dve uri, imamo običajno vsaj en postanek, ki ga določi voznik. Lahko pa za postanek zaprosijo tudi potniki. Za prvi postanek, ki lahko traja do 10 minut, lahko zaprosi samo en potnik, za vse ostale postanke pa morate soglasje dati vsi potniki.

Po prihodu na Dunaj, vas bo vaš voznik odložil pri Odhodih, Terminal 3, v 1. nadstropju, tako da imate do check-in točke, le nekaj metrov. Na isti lokaciji je tudi vstop, ko boste potovali iz letališča Dunaj nazaj domov.

 

O letališču Dunaj

 

Letališče Dunaj je mednarodno in največje letališče v Avstriji. Letališče ponuja gosto mrežo letov v evropske destinacije, kot tudi daljše lete v Azijo, Severno Ameriko in Afriko (Wikipedia).

V letu 2019 so prepeljali več kot 31 milijonov potnikov širom po svetu. Več koristnih informacij o letališču dobite tukaj.