Prevoz na letališče Zagreb

Letališče Zagreb – Pleso, leži 12 kilometrov od mestnega središča in je največje hrvaško letališče z mednarodno povezavo do večine evropskih držav, pa tudi do Bližnjega vzhoda in Arabskega polotoka. Zaradi svoje povezanosti in bližine, je pogosta začetna točka potovanj. Do letališča Zagreb ponujamo skupinski/zbirni prevoz samo iz Ljubljane. Iz ostalih slovenskih krajev je možen samo prevoz zaključene skupine (5 ali več potnikov), ali prevoz na povpraševanje. Vaš prevoz na to letališče lahko naročite TUKAJ.

 

Potek poti

V Ljubljani lahko vstopite na skupni točki (železniška postaja Ljubljana), lahko pa se odločite tudi, da vstopite na domačem naslovu, pred službo ali na drugi poljubni lokaciji. Dva dneva pred vožnjo boste prejeli SMS in elektronsko sporočilo z natančno lokacijo in časom odhoda ter imenom voznika.

Od Ljubljane do letališča Zagreb je približno 150 kilometrov, prevoz pa traja običajno uro in 45 minut. Ker je pot krajša kot dve uri, postanki na njej niso predvideni. Lahko pa za postanek zaprosijo potniki. Za prvi postanek, ki lahko traja do 10 minut, lahko zaprosi samo en potnik, za vse ostale postanke pa morate soglasje dati vsi potniki.

Po prihodu na letališče Zagreb, vas bo vaš voznik odložil pri Odhodih, v 1. nadstropju, tako da imate do check-in točke le nekaj metrov. Na isti lokaciji je tudi vstop, ko boste potovali iz letališča Zagreb nazaj domov.

 

O letališču Zagreb – Pleso

Letališče Zagreb je največje in najbolj zasedeno mednarodno letališče na Hrvaškem. V Letu 2019 so prepeljali več kot 3.4 milijona potnikov (Wikipedia).

Iz letališča lahko po svetu poletite s kar 27 različnimi letalskimi družbami, več informacij o letališču pa lahko najdete tukaj.